сряда, 16 декември 2015 г.

Бутер банички в гофретник

Бутер банички в гофретник






Необходими продукти:

800 г.  бутертесто

шунка
кашкавал







Начин на приготвяне:

Разстелете бутертестото като трябва да е леко отпуснато за да не се счупи.
Оставете го да се размрази напълно и го разточете с точилката на по-тънък пласт.


Нарежете го на 2 по ширина и след това на още две по дължината на тестото.




Сложете плънка по желание , аз използвах шунка нарязана на кубчета и настърган кашкавал.
Сложете плънката в единия край и затворете с другия.
Подгънете леко по края за да стане хубав кръг.
Сложете в добре загрят гофретник и затворете капака му.
Когато стане хубав златист цвят,означава,че баничките са готови.
Искам да уточня,че моят гофретник е двоен и с големи форми.


Именно затова направих 4 броя,а ако Вашият е от тези с по-малките формички съответно направете и на по-малки парчета тестото.
Стават много бързо,без почти никакви усилия от Ваша страна и невероятно вкусни с хрупкава коричка.
Бързо ,лесно и вкусно!
Добър Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...