Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

вторник, 23 февруари 2016 г.

Хлебчета "гъсенички"

Хлебчета "гъсенички"




Необходими съставки:

300 мл. топло прясно мляко
2 с.л. с връх кисело мляко 
1 с.л. сол
1 с.л. захар
550г. бяло брашно - пресято
7 г. суха мая за хляб (1/2 кубче прясна)
5 с.л. олио




Начин на приготвяне:


Пресейте брашното и направете в него кладенче.
В топлото мляко сложете маята заедно със захарта, разбъркайте и оставете да шупне и след като това стане сипете в кладенчето и прибавете и останалите продукти.
Замесете меко тесто и оставете да втаса до удвяване на обема си.
Разбира се можете да замесите и в домашната хлебопекарна на функция "тесто" и тя ще свърши цялата работа по замесване и втасване.
След като е втасало тестото го разделете на две и всяка част разделете на 5 еднакви части от по 100 грама. 


Направете на топки и ги сложете в тава с хартия за печене като ги наредите една след друга.
По същия начин направете и другата част от тестото и така ще получим 2 гъсенички от по 5 хлебчета или общо 10 мини земелки.
Оставете да починат на топло още за около 30 минути и разрежете по дължината с остър нож.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор или на 200 без вентилатор до получаване на златист цвят.
След като са готови завийте тавата с памучна кърпа и оставете за 15 минути да омекнат допълнително.
Хлебчетата са с невероятен вкус и остават много меки и за следващия ден.
Добър Апетит!



рецептата видях от ТУК


Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







2 коментара:

Delicious With Valya And Irina каза...

Браво! Толкова са апетитни, че човек направо от снимката да си пресегне и захапе едно!

Елена Димитрова каза...

Благодаря вии <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...