Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

четвъртък, 3 март 2016 г.

Ябълков щрудел с домашни кори

Ябълков щрудел с домашни кори





Необходими продукти за тестото:

2 яйца (средни по размер)
240 мл. вода със стайна температура или съвсем леко затоплена
600г. брашно
1 с.л. олио
1 с.. оцет

100 мл. олио за почиване на тестото




Необходими продукти за плънката:

150 г. разтошено масло
4 ябълки по възможност сладки
1 чаша смлени орехови ядки
1 ч.л. канела на прах
1 ч.ч. захар



Пудра захар за поръсване





Начин на приготвяне:



Замесете меко тесто и го разделете на 3 части.
В тавичка сложете половината олио, след това 3-те топки тесто, леко сплескани и отгоре намажете обилно с останалото олио.
Покрийте с кърпа  и оставете да почина за 30 минути. 


През това време измийте, обелете и настържете ябълките на ситно ренде, добавете към тях захарта и разбъркайте.
Оставете в ситна цедка или друг подходящ съд за да се отдели водата,която захарта ще извлече от ябълките за около 20 минути.
След като са се изцедили добре добавете още захар ако е необходимо , канелата и смлените орехови ядки.
Върху памучна кърпа разтеглете с ръце едната топка тесто като се опитайте да го направите възможно най-тънко (метода е подобен като на дърпаната баница), след това изрежете краищата където е останало по-дебело тесто, хубаво намазнете с разтопеното масло и разпределете плънката от ябълки.


С помощта на кърпата навийте разтеглената кора на руло , после го навийте като охлюв и сложете в намазнена тавичка, в която ще печем щрудела.
Така процедирайте и с останалите 2 части тесто.
След като сте оформили щрудела, го намазнете и отгоре  с масло и печете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.
След като е изпечен, покрийте с кърпа и оставете да се охлади за 10 минути.
Поръсете обилно с пудра захар, а по желание поднесете и с топка сметанов сладолед.
Да Ви е сладко!




Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!















2 коментара:

Delicious With Valya And Irina каза...

Браво, Ели! Възхитително, брилянтно изпълнение на щрудела и на фотосите! Ти си надминала себе си ! Поздравления!

Елена Димитрова каза...

Благодаря ви,момичета <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...