неделя, 6 март 2016 г.

Тутманик


Тутманик





Необходими продукти:


300 мл. топло мляко
3 яйца 
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
25г. жива мая ( 1 пак. суха мая)
180г. масло / свинска мас (за намазване)
около 400г. сирене
брашно до средно меко тесто или около 3 1/2 ч.ч. 





Начин на приготвяне:



В част от топлото мляко сложете захарта, маята и чаена лъжичка брашно.
Разбъркайте и оставете да маята да шупне за около 5 минути.
Пресейте брашното и направете кладенче в него, сипете маята и останалите продукти като отделяме на едното яйце жълтъка за да намажем тутманика преди печене.
Замесете средно меко тесто, сложете го в купа и го покрийте или с фолио за свежо съхранение или с кърпа и го оставете да втаса до удвояване на обема си.
След като втаса, го разточете в правоъгълна форма с дебелина около сантиметър, намазнете го обилно с маслото , поръсете сиренето и навийте на руло.
Аз го нарязах на триъгълници и така го наредих в намазнена тава, но можете да си го оформите както си пожелаете.
Оставете отново да втаса като покриете тавата и като си удвои обема намажете с разбития жълтък разреден с 2 с.л. прясно мляко.
Печете в предварително сгорещена фурна на 200 градуса или на 180+ вентилатор.
Добър Апетит!

източник на рецептата : Titi Atanasova




Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







4 коментара:

Анонимен каза...

Огромно благодаря за вълшебната рецепта, изключителни пухкаво и невероятно вкусно, става ми любимата рецепта.

Елена Димитрова каза...

Радвам се, че Ви е харесал!

Emanuela Emanuilova каза...

Колко време се пече?

Елена Димитрова каза...

Докато се изпече, всяка фурна е различна около 30 минути беше при моята ,но трябва да се изпече отгоре и отдолу до златисто-кафяв загар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...