Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

събота, 2 април 2016 г.

Шакшука

Шакшука






Необходими продукти:

1 глава лук
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
3-5 скилидки чесън
1 кг. домати нарязани ( ползвах стерилизирани все пак доматите не са в сезон)
1 ч.л.  сладък червен пипер
1 ч.л. кимион
1 ч.л. пушен червен пипер (ако имате ,ако не става и без него)
6 яйца
200 мл. вряла вода (само ако ползвате пресни домати)
сол ,черен пипер на вкус
пресен магданоз 
растителна мазнина
150 г. краве сирене



Начин на приготвяне:



Нарежете пиперките и лука на полумесеци, а скилидките чесън на ситно.
Задушете ги в сгорещено на умерена температура растително олио докато станат прозрачни.
Добавете чесъна и отново разбъркайте.
Прибавете доматите и горещата вода, но добавете водата само ако използвате пресни домати тъй като консервираните са си пуснали собствен сок и са достатъчно водни.
Подправете с подправките и оставете на слаб огън да къкри докато се сгъсти т.е. изври водата достатъчно,но не и да остане прекалено гъсто.
След като това е станало (след около 20 мин.) ,сложете натрошеното краве сирене и разбъркайте, чукнете върху сместа едно по едно яйцата като внимавате да не се разлее жълтъка. 
Затворете с капак съда и оставете за рохки яйца 5 минути, а за твърди жълтъци 7 минути.
Уточнявам само, че аз нямах подходящ тиган с капак и затова ползвах дълбок тиган и затворих с алуминиево фолио много добре за да се получи задушаване и така яйцата да се забулят, а ако не добавите сиренето или яйцата т.е. си изберете само единия вид протеин,ще получите едно прекрасно режимно ястие за 90- дневната диета ,на която съм привърженик и аз .
Поднесете тази прекрасна гозбичка със ситно поръсен магданоз.
Добър Апетит!

Източник на рецептата ТУК




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...