Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

понеделник, 11 април 2016 г.

Луга хлебчета

Луга хлебчета




Необходими продукти:

500г. брашно
1 с.л. захар
1 с.л. сол
2 ч.л. суха мая за хляб
250 мл. вода
3 с.л. олио


За лугата:

2 л. вряща вода
7 с.л. сода за хляб




Начин на приготвяне:


Замесете тесто от посочените продукти като олиото слагаме най-накрая.
Получава се еластично, гладко и меко тесто.
Разделете го на 10 части и офрмете хлебчета.
Оставете да втасат за 40 минути.


Загрейте фурната на 200 градуса без вентилатор или 180 градуса с вентилатор.
През това време сложете водата да заври в тенджера.
След като заври ,отдръпнете от котлона и сложете една по една лъжиците сода за хляб.
Получава се огромна пяна и е нужно да разбърквате.
След като сложите всичката сода , върнете на котлона тенджерата и разбърквайте докато вода  спре да се пени.
Сложете толкова хлебчета вътре,колкото може да Ви позволи мястото и имате възможност спокойно да ги обръщате.




На всяка страна държах по 1 минута, т.е. слагате хлебчето и след една минута го обръщате и като мине още една минута с помощта на решетъчна лъжица или шпатула изваждате и отцеждате и слагате в тавичка с пласт хартия за печене.
Направете много леки  разрези върху всяко хлебче и веднага сложете да се пекат.
Готови са след около 20-25 минути.
Извадете и оставете да се охладят върху решетка.
Добър Апетит!




Хлебчетата са по рецепта на Zlatka Harper 




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








6 коментара:

Hristinka Koleva каза...

Ели, много интересни хлебчета! Непременно ще се възползвам от рецептата!
Благодаря ти!

Елена Димитрова каза...

Хриси, опитай, наистина са много вкусни и мекички и като ги видяха у дома веднага всички забравиха за сготвената храна и бяхме на сандвичи аххаха

emil каза...

Интересни са

Rossy Ilieva каза...

Аз им се наканих, после видях и подобна рецепта с квас и се реши, че ще ги бъде! Направих ги обаче по другата рецепта, и там са мънички - по 40 г всяко. Спазих го, но следващият път ще ги направя по-големи. Така сме свикнали тук, изглежда. Иначе са наистина прекрасни, меки и ароматни.

Анонимен каза...

Здравейте,преди да се сложат във фурната мажат ли се с яйце или този кафеникав загар се получава от потапянето им във водата със содата?

Елена Димитрова каза...

Можете да намажете,но аз не съм ги мазала,а кафеникавия цвят се получава от содата

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...