Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

петък, 2 декември 2016 г.

Султан кебап


Султан кебап



Продукти:


9 бр. фини кори за баница
1 голяма глава лук
1 патладжан
1 ч.ч. консервиран грах
2 с,л. доматено пюре
5 с.л. олио
500г. пилешко месо 

сол,черен пипер

За бешамеловия сос:


300 мл. студено мляко
1 1/2 с.л. с връх брашно
50г. краве масло

150г. кашкавал за поръсване




Приготвяне:

Нарежете на кубчета патладжана и го осолете като го оставите за 30 минути за да си отдели горчивината.
Отбелязвам,че тъй като не е сезонен го пропуснах и на негово място сложих малък морков и 100г. стерилизирани печурки.
Нарежете на ситно моркова и лука, 



загрейте в плитка тенджера олиото и като се сгорещи ги сложете да се задушат.
След като омекнат добавете нарязаното на хапки пилешко месо, а като побелее добавете и доматеното пюре.
Накрая добавете граха и печурките, а ако използвате патладжан го сложете заедно с моркова и лука да се задуши.
Подправете.


 Пояснявам,че корите за баница,които използвах бяха много пресни и се късаха затова използвах за порция по 3 бр. кори, но ако Вашите са по-дебели използвайте по 2 бр. и можете да си направите 4 порции султан кебап.
В купичка сложете корите така,е да слегнат добре до дъното й, сложете от сместа .
Прегънете добре за да закриете сместа и обърнете в тавичка .



Бешамеловия сос правим като в плитката тенджера сложим маслото да се разтопи ,добавете брашното и като се появи златист цвят налейте прясното мляко като бъркате през цялото време с тел за яйца.
Намалете на по-ниска степен и като започне да се сгъстява сместа , добавете топеното сирене и разбърквайте до пълното му разтваряне.
Внимавайте да не загори соса. 
Тъй като използвам плитката тенджера на Деличия,която е с дебело покритие и задържа дълго време топлината изключих напълно котлона още преди да добавя сиренето.



Излейте соса върху корите за баница с плънка и настържете отгоре обилно количество кашкавал.


Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна или 180 градуса с вентилатор до получаване на златист загар.
Бързо,лесно,вкусно и засищащо.



Източник на рецептата Delicious With Valya and Irina 

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК










2 коментара:

Delicious With Valya And Irina каза...

Много апетитно си го приготвила, Ели! С гъби и морков сигурно е и още по-вкусен. А снимките са направо изкусителни! Поздрави!

Елена Димитрова каза...

Даа страхотен стана!
Благодарности още веднъж момичета!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...